Welkom Zakelijke diensten Particulieren diensten Contact

Voor wie Methode/Visie Opleiding Referenties

Balance Management

Methode/Visie

Waarom is Balance Management zo effectief?

Ieder mens heeft behoefte aan een evenwichtige basis, aan innerlijke balans. Alles draait om verbinding en zonder verbinding is er geen beweging. Verschillende oorzaken kunnen deze verbindingen verstoren waardoor de mens en/of organisatie vastlopen en het evenwicht dusdanig kan verstoren. Deze verstoringen kunnen op het persoonlijke vlak leiden tot onnodige klachten als pijn, angst spanning of vermoeidheidsklachten. Tevens veroorzaakt vastlopen nogal wat onnodige conflicten, een toename van ziekteverzuim of tot een breuk.

Kennis en inzicht in de juiste verbindingen hierin en waar mogelijk dit ook weer te herstellen, heffen deze breekpunten op en geven weer een optimale beweging. Dit alles geeft uiteindelijk een basis voor een stabiele innerlijke balans, van waaruit de mens optimaal tot zijn recht kan komen.

Berry Rijkers, grondlegger van de Repairing Balance methode, beschouwt innerlijke balans als een basisbehoefte. Zijn methode leert mensen inzicht te krijgen in het ontstaan van onbalans en hoe zij hun natuurlijke balans weer kunnen herstellen. Berry Rijkers, jarenlang actief geweest als maatschappelijk coach, ontwikkelde zijn methode vanuit zijn vakkennis op het gebied van "mens en welzijn" en vanuit zijn eigen persoonlijke ervaringen met onbalans.

De Repairing Balance methode is uniek in haar benadering.