Welkom Zakelijke diensten Particulieren diensten Contact

Voor wie Methode/Visie Opleiding Referenties

Balance Management

Welkom

De unieke weg vooruit naar evenwicht en prestaties

Er wordt steeds meer van uw organisatie gevraagd. Dus vraagt u meer van uw mensen. En dan blijkt dat de één dat beter aan kan dan de ander.

Balance Management Consulting helpen hen die daar moeite mee hebben of door omstandigheden zijn uitgevallen, weer volop mee te doen. Dit doen we via de methode Repairing Balance. Een concrete en no-nonsense aanpak met meetbare stappen die ervoor zorgt dat uw medewerkers in balans komen en blijven.

Balance Management Consulting heeft vanuit de methode Repairing Balance verschillende programma's ontwikkeld die afgestemd zijn op verschillende situaties binnen uw bedrijf. Dit kan zijn van preventief tot herstel. Van inzicht tot verandering of persoonlijke ontwikkeling. De verschillende programma's kunnen op maat gemaakt worden. Balance Management kan het ziekteverzuim en daarmee de verzuimkosten binnen uw organisatie snel en aanzienlijk terugdringen.

Balance Management Consulting bestaat sinds 1998 en is actief in heel Nederland. Alle coaches zijn intern opgeleid en beschikken over ruime ervaring. De methode is ontwikkeld door oprichter Berry Rijkers en sindsdien bij vele organisaties met succes toegepast.

Balance Management Consulting beschikt naast een eigen opleidingsafdeling ook over een aparte poot voor particulieren, waar mensen op therapeutische basis terecht kunnen voor behandeling. Ons kantoor is gevestigd in Delft. Balance Management Consulting beschikt over een landelijk netwerk van coaches.

Wat is zo uniek aan de methode Repairing Balance?
"Niet de signalen aanpakken maar de oorzaak".

Repairing Balance is een unieke manier van coachen, omdat wij snel doordringen tot de kern. Klachten zien wij als signalen en weten deze snel inzichtelijk te maken in relatie tot de oorzaak van onbalans. Te vaak is een coaching / behandeling gericht op het wegnemen van de signalen. Wij zoeken naar de oorzaak van deze signalen zoals ontevredenheid, conflictgedrag, burn-out, stress of regelmatige uitval. Samen met de medewerker leggen wij de oorzaak op tafel. Vanuit dit stuk stellen wij een herstelplan samen. Dit is dan gericht op de oorzaak en niet de signalen. Zo kan de deelnemer die wij coachen komen tot blijvend herstel in balans en groei in persoonlijke ontwikkeling.